Hakkımızda

Çocuk Özel Gelişim, Ağustos 2018 tarihinde Gelişim Psikoloğu Ayşem Yorulmaz Ulutaş tarafından kurulmuştur.

Merkezimizde, gelişimsel gecikmeler yaşayan ya da Otizm Spektrum Bozukluğu (Yaygın Gelişimsel Bozukluk) tanısı almış çocuklar ile gelişimsel terapiler; olağan gelişim gösteren çocuklara ve gençlere duygusal-davranışsal destek vermek için de oyun terapisi ve bilişsel davranışçı terapi uygulanmaktadır.

Merkezimize başvuran ailelerimiz ile ilk görüşmenin ardından, çocuk için en verimli olacağı düşünülen zamana değerlendirme seansları planlanmaktadır. Bu seansların ardından aileler bilgilendirilmekte, çocuğun ve ailenin ihtiyacına yönelik eğitim/ destek programları oluşturulmaktadır.

Çocuk Özel Gelişim ekibi; çocuklarımıza daha mutlu, daha kendine yeter hale gelecekleri yolda eşlik etmekte, aileler ve çocuklar ile el ele daha güvenli yarınlara yürümektedir.

Uzman Ekibimiz
Uzm. Psk. Ayşem YORULMAZ ULUTAŞ
Uzm. Psk. Ayşem YORULMAZ ULUTAŞ
Gelişim Psikoloğu

Sosyal iletişim alanlarındaki çalışmalara Uzm. Psk. Ayşem YORULMAZ ULUTAŞ destek vermektedir. Çocuklarla bireysel ve grup terapisi yapmaktadır.
Uzm. Ergoterapist Furkan CANGİ
Uzm. Ergoterapist Furkan CANGİ
Ergoterapist

Pediatrik Ergoterapi alanında; otizm spektrum bozukluğu, serebral palsi, disleksi gibi özel gereksinimli çocuk gruplarına, motor gelişim geriliği veya riskli grupta bulunan bebeklere,kekemelik gibi konuşma problemi olan çocuklara Uzm. Ergoterapist Furkan CANGİ destek vermektedir.
Ergoterapist Dilara GÜLER
Ergoterapist Dilara GÜLER
Ergoterapist

Otizm spektrum bozukluğu, serebral palsi, disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dürtüsellik, down sendromu, öğrenme güçlüğü, motor gelişim geriliği ve duyusal işlemleme zorlukları olan çocuk gruplarıyla, ihtiyacına göre uygun terapiler ve stratejiler planlayarak çalışmaktadır.
Uzm. Psk. Deniz KESKİN
Uzm. Psk. Deniz KESKİN
Klinik Psikolog

Yaş dönemlerine göre değişerek kendini gösteren duygusal, ilişkisel ve davranışsal zorlanmalarda Uzm. Psk. Deniz KESKİN destek vermektedir. Çocuk, genç ve yetişkinlerle psikodinamik yaklaşım ve oyun terapisi ile çalışmaktadır.
Aydın Gündüz
Aydın GÜNDÜZ
Öğretmen

Sosyal iletişim alanlarındaki çalışmalara Floortime Terapisti Aydın GÜNDÜZ destek vermektedir. Çocuklarla bireysel ve grup terapisi yapmaktadır.
Ceren Tatlı
Ceren TATLI
Psikolog

Sosyal iletişim ve oyun terapisi alanlarındaki çalışmalara Psk. Ceren Tatlı destek vermektedir.
Psk. Gülhan TEKARSLAN ERTEM
Psk. Gülhan TEKARSLAN ERTEM
Psikolog

Ebeveyn danışmanlığı ve çocuklarda bilişsel çalışma alanlarında Psk. Gülhan TEKARSLAN ERTEM destek vermektedir. Çocuklarla bilişsel davranışçı terapi, oyun terapisi ve grup terapisi uygulamaktadır.
Uzm. Psk. Melis ŞAHİN
Uzm. Psk. Melis ŞAHİN
Klinik Psikolog

Veliler ve aileler ile aile ilişkileri, çocuk ve aile, erken çocukluk dönemi bağlanma gibi konularda danışmanlığı Uzm. Psk. Melis ŞAHİN vermektedir.

İtirazım var!

Sahte psikologların, biz gerçek psikologlardan daha fazla görünür olmasına ve ailelere bilgi vermesine (!) itirazım var. Çocuklarımız hakkında, kulaktan dolma bilgileri bilimselmiş gibi sunmalarına, bireysel özellikleri geri plana atıp her çocuğa aynıymış muamelesi yapmalarına itirazım var. Ailelerin daha çok kafalarını karıştırmalarına, çocuklarımızı mutsuz etmelerine itirazım var!

Bu sebeple kendime ve siz ailelere bir alan yaratmak istedim ve Çocuk Özel Gelişim doğdu.

Her çocuğun özel olduğunu tekrar tekrar vurgulamak ve bireysel özelliklerini ön plana çıkarmak istiyorum öncelikle. Çocuklarımızın potansiyellerini desteklemek ve kendilerini açığa çıkartmalarını sağlamak yapabileceğimiz en değerli şey bence.

Sitede ve sitenin sosyal medya hesaplarında, çalışmakta olduğum tanı grupları (Otizm Spektrum Bozukluğu, gelişimsel gecikme, sosyal iletişim bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, ebeveyn-çocuk arasındaki bağlanma sorunları) detaylı ve yeni tanı ölçütlerine uygun şekilde güncel bilgiler vermeye çalıştım. Çünkü biliyorum ki, aileler bir uzmana danışmadan önce internetten hızlı bir şekilde bilgiye erişmeye çalışıyorlar ve işte tam da bu noktada doğru bilgiye ulaşmaları çok önemli. Aynı şekilde, bu tanı grupları ile kendi çalıştığım yöntemler (özel eğitim-Teacch Otizm Programı-, Floortime, Theraplay) hakkında da detaylıca sizleri bilgilendirmek istedim. Böylece, çocuğunuzun ihtiyaçları doğrultusunda size sunulan/sunulabilecek yöntemler hakkında siz ailelerin de daha aydınlanmış olabileceğini düşünüyorum. Çocuklarımızı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış ortamlarda gözlemlemek bizim için oldukça önemli ve bu gözlemleri yaparken çeşitli test ve ölçeklerden (Pep-r, Agte, Portage, Peabody, Bender Gestalt vb.) yararlanmaktayız. Hangi testin/ ölçeğin seçildiği, neden uygulandığı hakkında yine siteden bilgi edinebilirsiniz.

Son olarak da, en severek yazdığım (ve yazacağım) ve resimler ile görselleştirmeye çalıştığım oyun önerileri kısmında umarım ki, sizler de çocuğunuzla daha keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak aktiviteler bulabilirsiniz. Bu aktivitelerin çocuğunuza hangi açılardan yarar sağlayacağını, hangi gelişimsel alanda çocuğunuzu destekleyeceğini özellikle belirtmeye çalışıyorum ki, aktiviteler içerisinde hedeflerimiz daha net olsun.

Hoşgeldiniz, keyifli okumalar…

Uzm. Psk. Ayşem Yorulmaz Ulutaş

Merkezimiz